Tort Egiptean

de Lau in Torturi, 19 Feb 2015 | 10887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat vom avea nevoie de 3 foi
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 40 g nuca macinata
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca
  • 300 g smantana grasa
  • 100 g zahar
  • Krantz
  • 150 g migdale
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte 2 foi.

Crema de vanilie: laptele il punem la incalzit intr-o cratita, ntre timp mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele caldut, amestecand contiuu, turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa. Luam cratita de pe foc si adaugam untul mixat inainte, esenta de vanilie si amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Krantz: intr-o cratita punem zaharul si cand s-a caramelizat adaugam migdalele, amestecam si turnam pe o folie de aluminiu. Il lasam sa se raceasca dupa care il tocam marunt.

Crema de frisca: mixam smantana cu zaharul pana rezulta o compozitie pufoasa, adaugam jumatate de krantz si amestecam

Asamblare: pe un platou asezam prima foaie, adaugam un sfert din crema de vanilie, un sfert de frisca si repetam cu celelalte foi.

Ungem blatul cu frisca si tapetam cu krantzul ramas

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie